Sare neiodată marină integrală
Sarea Dulce de Cervia(o sare neiodata) este marca Salinei de Cervia, ceea ce îi identifică, dar și produsul acesteia. În spatele uneia și celeilalte se află o poveste, alcătuită din muncă, efort, idei și a unei comunități care, de-a lungul deceniilor, a reușit să pătrundă în jurul valorii sale cele mai prețioase atuuri, datorită identității sale, sarea.
Sare Aromatică
Fără sare nu ai putea trăi, dar prea multă sare nu este sănătoasă. Din acest motiv, urmând indicațiile OMS, Salina di Cervia a creat o gamă de săruri aromatice, care combină calitatea și bunătatea sării dulci Cervia cu particularitățile olfactive ale ierburilor aromate proaspete, dintre care multe sunt produse direct în soluție salină. Din această idee s-au născut mai multe săruri aromatice care pot fi folosite în bucătărie, declinându-le în funcție de aroma și efectul pe care doriți să îl obțineți
Calități
Sarea de Cervia este o sare marină integrală. Marină, deoarece originea sa este apa de mare, căreia i se permite să pătrundă în serul salin de pe canalul afluent, și apoi să se evapore și să se concentreze până ajunge la producția de sare propriu-zisă. Integrală deoarece odată colectată este spălată exclusiv cu apă mamă (o apă cu o concentrație de salinitate mult mai mare decât cea a mării și mai mică decât cea a sării, foarte bogată în oligoelemente și substanțe naturale pozitive pentru organism) și apoi lăsată să se usuce în curtea salinei, în movilele de sare care se văd sosind în Cervia de pretutindeni.
Chimie,geografie și tradiție
Sarea este dulce din motive geografice, istorice și, desigur, chimice. Poziția salinei, cea mai nordică din Italia, caracteristicile bazinelor Mării Adriatice, asigură faptul că sarea obținută din aceasta este alcătuită din clorură de sodiu pură, cu o prezență scăzută, aproape inexistentă, a altor cloruri mai amare, precum magneziu, calciu, sulfat de potasiu și clorură de magneziu. Mai mult, alegerea de a nu usca artificial sau a înălbi chimic sarea o lasă integrală și foarte solubilă.
De fapt, sarea dulce de Cervia menține umiditatea care derivă din calea sa în rezervoare și, de asemenea, culoarea sa tipică, care nu este foarte albă, ci mai degrabă conține toate nuanțele de roz și gri care derivă din procesul de producție,și acesta fiind unul istoric. Deci este o sare dulce și integrală,care menține caracteristicile esențiale de sănătate pentru viață nealterate. Sarea dulce de Cervia este, de fapt, bogată în oligoelemente prezente în apa mamă (și utilizată în linia de sănătate), cum ar fi iod, zinc, cupru, fier, calciu, magneziu și potasiu.