Descrierea somelierilor
Amarone de la Trabucchi d’Illasi spune povestea unei fâșii de teren de succes, unde vocația puternică de vinificație se întâlnește cu pasiunea și experiența familiei Trabucchi, care lucrează în zona Illasi încă de la începutul anilor ’20.
Proiectul lui Trabucchi apare imediat clar: familia dorește să interpreteze modelul tradițional al Amarone, cu o înaltă recunoaștere a soiului de pornire, de la culturi care respectă profund factorii naturali, într-una dintre cele mai reprezentative zone ale Valpolicella.
Illasi este, de fapt, unul dintre cele mai vechi situri de producere a vinului din Italia: în perioada postbelică reputația sa ca zonă cu vinuri înalte a crescut din cauza abandonării treptate a altor culturi specializate datorită conformării sale pietroase. Gama largă de mirosuri care caracterizează vinurile produse în Illasi nu se găsește în văile orientale sau pe teritoriul Valpolicella Classico: din acest motiv, Trabucchi a decis să își stabilească activitatea aici, recunoscând valoarea ridicată a solului și a climatului din zonă. Structura geologică a viilor antice din Trabucchi permite, de fapt, o drenare optimă a precipitațiilor; expunerea la sud / sud-est asigură o radiație solară excelentă, în timp ce intervalul de temperatură echilibrat și fluxurile de poalele din munții Lessini sunt benefice, nu numai pentru cultivarea viței de vie, dar și pentru uscarea strugurilor.
În acest terroir cu totul special, Trabucchi cultivă, încă din 1924, strugurii Corvina și Corvinone într-un mod tradițional. Rezultatul este un Amarone profund, a cărui unicitate este o garanție a unei durabilități extraordinare..