fbpx

Inaugurarea restaurantului Grenier Braserie! Arad , 10 Mai 2019

 

Prietenul meu,Florin, un tip hotărât, despre care am să vă povestesc altădată, a îmbrățișat această provocare. Așa că a deschis primul restaurant adevărat din orașul nostru. Se numește GRENIER și e pe Calea Romanilor. La numărul 13 ca să ne schimbăm norocul. Norocul meu e că am fost invitat la deschiderea braseriei. Că altfel, pierdeam un eveniment minunat(cu vinuri italiene de top). Dar hai să vă zic ce se întâmplă acolo.

Se întâmplă carne. Carne de vită argentiniană, maturată. Când mănânci așa ceva, o bucată perfectă și suculentă care ți se topește în gură, simți cum totul are rost, are un sens. Carnea aceasta nu este mâncare. Este experiență. Papilele lucrează altfel, e un laborator în care se produce gustul suprem. Am experimentat și eu minunăția asta, carne maturată 28 de zile, așa cum trebuie, și m-am simțit zeu. Trebuie să mărturisesc, sunt un gurmand, se vede pe talia mea.Ei, aici au reușit să mă transforme într-un gourmet, un degustător, dacă vreți. Ai retrogusturi pe care nu credeai că o să le încerci vreodată.

Amarone 

E dumnezeiască această experiență, a mea a fost acompaniată de un vin excepțional, un Amarone din 2014. Au mers împreună perfect, ca sexul și dragostea. Eh, amintirile mă copleșesc. Ce să spun, combinația aceasta e și un afrodisiac, dar și un puternic antidepresiv fără efecte colaterale. Cu toate că da, dă dependență. Merg acolo cel puțin de trei ori pe săptămână. Am încercat o parte din meniul generos, și totul e la superlativ. Recomand cu deosebită căldură supa de linte și burgerul din vită maturată, evident.

Vinuri italiene premium

Colecția de vinuri este uriașă și surprinzătoare. Găsești tot ce ai putea visa în materie de vin, vinuri italiene,vinuri premium care te fac melancolic, artist, viu, vesel. Poți alege să te simți cum vrei să te simți. E o căldură în acest loc, căldura aceea dată de oamenii care fac ceea ce fac cu drag, cu pasiune.

Extras din articolul :
„AVEM, ÎN SFÂRȘIT, UN RESTAURANT ADEVĂRAT. SE NUMEȘTE GRENIER
De Basil Mureșan